Ungdomskriminalitet på to hjul: Ulovlig knallertkørsel i Kalundborg og Havdrup

dato

I løbet af en enkelt dag har politiet i både Kalundborg og Havdrup/Solrød haft travlt med at håndtere sager om ulovlig knallertkørsel blandt unge.

Klokken 14.35 på Kærby Enge i Kalundborg blev en 15-årig ung mand stoppet, mens han kørte på en ulovligt modificeret knallert, der kunne køre hurtigere end det tilladte. Knallerten var desuden i dårlig stand med et nedslidt baghjul. Den unge mand står nu overfor en bøde og en betinget frakendelse af sit knallertkørekort.

Senere samme dag, klokken 19.33 på Hovedgaden i Havdrup, blev endnu en ung mand, denne gang 16 år og lokal i området, stoppet efter at have kørt i væsentlig højere fart end tilladt på en lille knallert. Han blev stoppet ved en tankstation i udkanten af byen af en færdselsbetjent, der havde observeret den hurtige kørsel. Den 16-årige erkendte, at knallerten ikke var lovlig, og da det var anden gang han blev taget for en sådan overtrædelse, blev knallerten beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den unge mand accepterede. Han vil modtage en bøde og en ubetinget frakendelse af sit knallertkørekort.

Forældrene til de unge mænd vil blive orienteret om sagerne, som understreger politiets fortsatte fokus på ulovlig knallertkørsel blandt unge.

Kilde: Politiets Døgnrapport