Nyt fra Havdrup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Havdrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Agersøvej, Asnæs
Østerled, Holbæk (2 anmeldelser)
Ringstedvej, Roskilde

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Blodhøjvej, Jyllinge
Vølunden, Holbæk

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Brohaven, Jyllinge

 

Miljøsag – Valhalvej, Roskilde

Kl. 07.44 rykkede brandvæsnet og politiet ud for at kigge nærmere på en anmeldelse om udslip af noget dieselolie på Valhalvej.

Det viste sig, at en 65-årig mand fra Karise som fører af en lastbil havde ramt noget, da han skulle køre ned ad en mindre vej. Uheldet betød, at der kom et mindre hul på lastbilens dieseltank, hvorfra nogle få liter diesel løb ud.Ud fra disse omstændigheder foretog politiet sig ikke yderligere, men brandvæsnet foretog i samarbejde med den kommunale miljøenhed en vurdering af den fornødne indsats i anledning af udslippet.Brand i buskads efter brug af ukrudtsbrænder – Jernbanevej, RingstedKl. 08.35 blev brandvæsnet sendt ud til ildebrand i et buskads på Jernbanevej i Ringsted, hvorfor politiet også kørte til stedet for at undersøge brandårsagen.Brandvæsnet havde hurtigt fået slukket den mindre brand i et buskads ved en parkeringsplads, hvor flere biler var parkeret. Politiet kunne konstatere, at branden og varmen herfra havde skadet seks biler i større eller mindre grad, hvilket politiet underrettede de respektive bilejere om.Politiet fik endvidere klarlagt, at en 56-årig mand fra Ringsted kort forinden brandens opståen havde anvendt en ukrudtsbrænder i området ved buskadset. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af uforsigtighed ved brugen af ukrudtsbrænderen. Ingen personer kom til skade ved branden, og den 56-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

 

Målrettet færdselskontrol – Greve / Solrød

Færdselspolitiet hos Midt- og Vestsjællands Politi havde onsdag besøg af politistuderende fra Politiskolen, idet de politistuderende skulle uddannes i at foretage færdselskontrol.

Den målrettede færdselskontrol foregik i tidsrummet kl. ca. 09.00 – 14.00 i Greve og Solrød, hvor politiet nåede at kontrollere ca. 300 køretøjer.

Kontrollen gav anledning til rapportoptagelse inden for følgende sagskategorier:
To sager om narkokørsel: i den ene sag forsøgte en 40-årig mand uden fast bopæl at stikke af fra politiet, da han var blevet standset i en personbil på Lærkehegnet, Greve. Efter et par minutter var han løbet op og blevet anholdt, hvorefter politiet fandt ham i besiddelse af ca. tre gram hash.
Den anden sag om narkokørsel (mistanke om cannabis-påvirkning) var en 24-årig mand fra Havdrup, der kørte i en personbil ind på motorvejsrastepladsen i Karlslunde i en personbil, hvis nummerplader blev inddraget på grund af manglende synsgodkendelse samt manglende lovpligtig ansvarsforsikring. Bilens håndbremse var i øvrigt også uvirksom.

To sager om kørsel uden førerret
17 sager om diverse fejl og mangler ved køretøjerne
To sager om et barns og en voksens manglende brug af sikkerhedsselen under kørslen
Tre sager om lygtefejl på køretøjet
Syv sager om andre forseelser.

Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet med en afgørelse på deres sager.

Mand sigtet for hærværk – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 13.30 anmeldte personalet i en kiosk på jernbanestationen i Ringsted, at en formentlig spirituspåvirket mand var gået amok og herunder havde ødelagt forskellige ting i kiosken. Manden var tillige ved at ryge i slagsmål med andre i kiosken.

Politiet kørte hurtigt til stedet og fik kontakt til en spirituspåvirket, 50-årig mand fra Ringsted, der kunne mistænkes for at have knust to ruder i et vinduesparti i stationsbygningen og ind til kiosken. Han blev derfor sigtet for hærværk og efter afhøring til sagen sendt væk fra stedet, idet han fremadrettet var uønsket som kunde i kiosken.

Den 50-årige kan nu forvente et erstatningskrav, når han hører nærmere fra politiet inden afgørelse af sagen.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 14.48 blev en 37-årig kvinde fra Grevinge sigtet for narkokørsel i en personbil, da politiet havde standset hende og fået gennemført en narkometertest, der indikerede påvirkning af cannabis under kørslen.

I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik kvinden udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så hun nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Uligevægtig og voldelig mand blev indlagt - Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 15.43 slog en 65-årig kvinde fra Nykøbing Sj. alarm til politiet, idet hun var blevet opsøgt af en mand, hvis identitet hun kendte.

Manden havde banket hårdt på døren, men åbnede et vindue og fik kontakt til manden, der havde medbragt en hammer. Med den slog manden flere gange ud efter den 65-årige, der dog kun blev ramt en enkelt gang og undveg de øvrige slag. Dog ramte han vinduet og døren i sin udadreagerende adfærd. Samtidig havde manden ytret sig truende over for den 65-årige, der slap med overfladiske skader som følge af slaget med hammeren.

Manden flygtede fra stedet, men ud fra oplysninger om mandens identitet fik politiet lokaliseret ham til en adresse hos et familiemedlem i Nykøbing Sj. Her fik politiet kontakt til en 39-årig mand fra Nykøbing Sj., som blev anholdt og sigtet for grov vold mod den 65-årige kvinde.

Politiet fik også ud fra vidneforklaringer bekræftet, at den anholdte havde opsøgt kvinden og slået hende, og politiet vurderede ud fra et umiddelbart skøn af hans sindstilstand, at den 39-årige havde behov for hjælp.

Efter afsluttet efterforskning i sagen løslod politiet den 39-årige, som dog straks efter blev indlagt på et sygehus i Slagelse til fornøden behandling og omsorg. Han er fortsat sigtet i sagen og kan derfor senere forvente at høre nærmere fra politiet og anklagemyndigheden, når voldssagen mod ham skal afgøres.

Bilist uden kørekort fik taget bilen – Betonvej, Roskilde

Kl. 16.41 var politiet på Betonvej i Roskilde, da de traf en 47-årige mandlig bilist ved en bilforhandler. Bilisten havde kørt bilen til stedet, men det viste sig, at han ikke havde et gyldigt kørekort grundet en tidligere sag om spirituskørsel. Den 47-årige blev sigtet for kørsel uden førerret, og da han havde kørt gentagne gange kunne politiet beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. Den 47-årige bilejer accepterede beslaglæggelsen, og måtte se sin bil køre væk på et fejeblad. Han kan forvente at høre mere fra politiet senere, hvor den 47-årige kan forvente, at få sine ikke så få verserende sager afgjort samtidig. Retten vil her tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Mand anholdt for blufærdighedskrænkelse – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 17.23 fik politiet anmeldelse om, at en mand havde udsat en 33-årig kvinde i toget for blufærdighedskrænkelse. Manden havde sat sig over for kvinden i toget, hvor han havde spurgt, om hun ville kysse. Hun afslog, hvorefter manden begyndte at onanere foran kvinden. Hun forlod kupeen og ringede til politiet og gav et signalement af manden.

Toget kørte fra Faxe Ladeplads til Roskilde, så en patrulje stod klar til at tage imod på perronen i Roskilde. Da den mistænkte, en 19-årig mand fra Karise, så politiet forsøgte han at forlade stedet, men han blev anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse.

Han blev taget med til stationen, hvor han blev afhørt til sagen, som han erkendte. Herefter blev han løsladt, men han vil høre mere fra politiet i sagen.

Brand i gryde – Fjellebrohuse, Ringsted

Kl. 18.29 kom et alarmopkald om brand i en ejendom på Fjellebrohuse i Ringsted. Brandvæsnet nåede først frem, hvor det viste sig, at det havde været ild i en gryde med olie, men det var lykkedes beboerne at slukke branden selv. Der var derfor ikke behov for politiet på stedet.

Narkokørsel – Stationsholmen, Greve

Kl. 20.15 sigtede og anholdt en patrulje en 21-årig mand fra Dragør for narkokørsel, da han i et rutinekontrol blev testet positiv for hash i en narkometertest. Han afgav en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet svaret på analysen, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Splatterpistol fundet i opgang – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 20.54 fandt en 60-årig kvinde fra Holbæk en pistollignende genstand i en opgang i Ladegårdsparken, hvor hun var på besøg. Forud for fundet hørte kvinden en lyd i opgangen og ville se, hvad der skete. Under trappen fandt kvinden en pistol, som hun synes så ægte ud. Hun tog pistolen med sig hjem, hvorefter hun kontaktede politiet, som vejledte hende om, ikke at røre mere ved pistolen. Både af hensyn til hendes sikkerhed, men også for at undersøge våbnet nærmere.

En patrulje kørte til kvinden adresse, hvor det viste sig at der var tale om en såkaldt ”Splatterpistol”, som kan skyde med farvekugler. Politiet tog pistolen med sig som hittegods.

Brand i redskabsskur – Søndre Viaduktvej, Køge

Kl. 22.19 kørte politi og brandvæsen til brand i et redskabsskur/værksted på Søndre Viaduktvej i Køge, hvor der var ild i gavlen, da patruljen kom frem. Der var ingen risiko for, at branden kunne sprede sig, og brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden. Brandstedet blev undersøgt, og det viste tegn på, at ilden formentlig var startet omkring en el-installation ved skurets tagrende.

Blufærdighedskrænkelse – Stationsager, Karlslunde, Greve

Kl. 00.03 anmeldte en 23-årig kvinde, at hun kort forinden var blevet antastet af en mand på Karlslunde Station, hvor hun sad i et venterum og ventede på toget til Køge. Manden befølte kvinden på ryg og bagdel, hvilken hun bad ham lade være med. Hun forlod venterummet, og manden forlod perronen i sydlig retning.

Han beskrives som:
A: Mand, Asiatisk af udseende, 25 år, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Kronraget/skaldet. Iført: Grå jakke, mørkeblå jeans.

Politiet efterforsker nu sagen om blufærdighedskrænkelse. Borgere som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Matilde Andersen ma@vores-mediehus.dk