Nyt fra Havdrup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Havdrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Vor Frue Hovedgade, Vor Frue, Roskilde

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Højby Hovedgade, Højby
Nørregade, Ringsted

 

Tyveri fra køretøjer:

Byvej, Gislinge
Benedikte Alle, Karlslunde
Præstevej, Benløse, Ringsted

 

Mand sigtet og bortvist – Strandgade, Roskilde

Kl. 07.21 fik politiet en anmeldelse om, at en formentlig hjemløs mand igen havde taget ophold ved lokaler på havneområdet. Politiet fik i havneområdet kontakt til en 50-årig uden fast bopæl i Køge, som blev bortvist fra området, hvor han ikke havde noget legalt ærinde, idet han havde ligget og sovet under et halvtag.

Den 50-årige blev i forbindelse med bortvisningen sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ud fra en betragtning om, at han med sin adfærd forstyrrede den offentlige orden i forhold til den normale brug af området og bygningerne i havnen. Derfor kan han forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

 

Kvinde fik franarret kort og kode – Havdrup, Solrød

Kl. 16.01 anmeldte en 87-årig kvinde fra Havdrup, at hun nogle timer inden var blevet franarret sit dankort og sin kode fra en mand, der oplyste at han hed Frederik Nielsen og kom fra Nordea Bank. Den 87-årige havde opfattet henvendelsen som reel og havde udleveret både kort og kode til den falske bankmand. Hun fattede senere mistanke, fik spærret kortet hos banken og anmeldte sagen til politiet.
En patrulje kørte til den 87-åriges adresse i Havdrup, hvor hun blev afhørt til sagen. Politiet efterforsker nu sagen om bedrageri mod den 87-årige. Politiet skal nu undersøge, om det lykkedes at hæve nogen penge på dankortet inden de blev spærret.

 

Unge mænd på stjålet motorcykel – Åsen, Greve

Kl. 17.45 anmeldte en motorcykelejer, at hans ældre motorcykel var blevet stjålet fra en indkørsel på Åsen i Greve i tidsrummet fra tirsdag aften og frem til han opdagede tyveriet onsdag kort for han anmeldte det. Lidt senere på aftenen så motorcykelejeren nogle unge mænd køre rundt på motorcyklen i Greve.

Flere patrulje blev sendt til området omkring Mosede Skole, hvor motorcyklen var set. Ved et indhak på skolens område så betjentene en gruppe unge mænd, og ved siden af gruppen stod den stjålne motorcykel. Fire unge mænd i alderen 16-17 år fra Greve og Ishøj blev anholdt og sigtet for brugstyveri af motorcyklen. Politiet visiterede de unge mænd, hvor der på en 17-årig ung mand fra Greve blev fundet en dolk og en pose stof, som senere blev testet og vejet til at være 0,13 gram kokain. De ulovlige ting blev beslaglagt og den 17-årige sigtet for knivloven og lov om euforiserende stoffer. Motorcyklen kom tilbage til rette ejermand, som var glad for at få den tilbage.

De fire unge mænd blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. De sociale myndigheder og drengenes værger/forældre blev orienteret om sagen, og var til stede ved afhøringen. Den 17-årige dreng fra Greve kunne mistænkes for at stå bag tyveriet at af motorcyklen, men alle drengene havde været med til at køre på den, selvom de godt vidste, at den var stjålet. De unge som havde ført motorcyklen blev også sigtet for kørsel uden kørekort.

Herefter blev de unge mænd løsladt, men de kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen om brugstyveri skal afgøres.

 

To biler taget fra narkobilister uden kørekort – Odsherred

kl. 14.15 var lokalbetjentene fra Asnæs på patrulje kørende i Grevinge, hvor de bemærkede personbil, der kørte ad Engelstrupvej mod vest. Bilen vakte betjentenes opmærksomhed, den ikke havde nummerplade på. Da bilisten opdagede, at patruljebilen vendte og kørte efter satte han farten op og forsøgte at køre fra politiet. Det gik dog ikke helt efter planen, da bilisten kom til at køre ned ad Kildeåsen, der er en blind vej, hvor han måtte stoppe.

Patruljen fandt hurtigt ud af, hvorfor bilisten havde så travlt med at komme væk. Føreren af bilen, en 65-årig mand fra lokalområdet havde ikke et gyldigt kørekort, og han var desuden påvirket af euforiserende stoffer. Bilen var hverken registreret eller forsikret. Han blev derfor anholdt, sigtet for de mange forseelser og taget med til en blodprøve.

Ved en visitation af den 65-årige fandt betjentene ham i besiddelse af et femcifret kontantbeløb. En hurtig forespørgsel til vagtcentralen viste, at den anholdte mand skyldte en del penge til Skat. Så politiet tog størstedelen af pengene fra den 65-årige, til dækning af en del af gælden til det offentlige. Det sluttede dog ikke her, for det var nu fjerde gang at den 65-årige kørte bil uden kørekort inden for de seneste tre år. Bilen blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket han accepterede. Den 65-årige blev løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve.

Kl. 22.33 kørte en hundepatrulje ved havnen på Egebjergvej i Nykøbing Sjælland, hvor der holdt en bil i tomgang. Bilen satte i det samme i gang, så patruljen standsede den rutinemæssigt. Bag rattet sad en 38-årig mand fra København, og der lugtede kraftigt af hash fra bilens kabine. Bilisten erkendte, at han netop havde røget en hashjoint, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han havde desuden tre klumper hash på sig, som betjentene tog og sigtede ham for lov om euforiserende stoffer. Den 38-årige havde desuden ikke noget gyldigt kørekort, og det var ikke første gang, at han blev sigtet for kørsel uden førerret i konens bil. Kører man 3 gange inden for 3 år uden gyldigt kørekort kan politiet ifølge færdselslovens regler beslaglægge bilen. Den 38-årige protesterede over beslaglæggelsen, som nu vil blive forelagt retten. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Begge mænd vil høre mere i deres sager, når resultatet af blodprøveanalysen kommer. Retten vil senere tage stilling til, om de sigtedes biler kan endeligt konfiskeres.

 

ATV- og crosskørsel på stier skabte utryghed – Greve Midtby, Greve

Kl. 18.42 kom flere anmeldelser fra borgere, som var utrygge over, at der kørte ATV ´er og crossmaskiner rundt ved Greve Midtby Center. Borgerne oplevede, at der ikke var nummerplader på køretøjerne, og at der blev kørt på fortov, cykelstier omkring centret, hvilket var til gene for de handlende.

En patrulje blev straks sendt til området, men da var alle køretøjerne væk. Betjentene talte med flere lokale på stedet, men fik ikke nærmere oplysninger om køretøjerne, eller hvem som havde kørt der. Politiet kørte en tur i området, men traf ikke nogen på crossere eller ATV, og der kom ikke nye anmeldelser denne aften.

Borgere som har tips om, hvem som kører på de formentlig ulovlige køretøjer eller som ser parkerede ATV eller crossmaskiner holde i området bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Brand i pasfotoautomat – Holbæk Station, Holbæk

Kl. 18.50 blev en patrulje prajet af en borger ved Holbæk Station, da der var brand i et gardin ved pasfotoautomaten i ventesalen på stationen. Der var ikke sket større skader i forbindelse med branden, men der var mistanke om, at branden var påsat, så politiet undersøger nu sagen nærmere. Patruljen foretog en gerningsstedsundersøgelse og afhørte vidner på stedet. Overvågning fra stationen indhentes til brug i efterforskningen, og politiet håber på at dette kan føre frem til mistænkte i sagen. Ingen personer kom noget til ved branden.

 

Narkobilist med hash i bilen – Odsherredvej, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 00.42 stoppede en patrulje en bilist på Odsherredvej i Hønsinge i en rutinekontrol. Ved kontakt til føreren, en 31-årig mand fra Smørum, blev betjentene mødt af blanke øjne og små pupiller. Føreren erkendte, at han havde røget hash nogle dage inden, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Patruljen ransagede den 31-åriges bil, hvor betjentene fandt flere klumper hash, som blev kontrolvejet til i alt 104 gram. Hashen blev beslaglagt og vil blive destrueret. Den 31-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt, og han vil senere høre mere fra politiet i sine sager.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Markus Ingemann mi@vores-mediehus.dk