Nyt fra Havdrup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Havdrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Slagelsevej, Snertinge
Østerled, Holbæk (3 anmeldelser)
Eriksmindevej, Greve (forsøg)

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ringøvej, Veddelev, Roskilde
Knudsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge
Dyremosevej, Jyderup
Lorentzensvej, Ejby, Kirke-Hyllinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Hjertegræsvej, Bjerge Strand, Store-Fuglede
Klitrosevej, Nykøbing Sj.
Mosestien, Kalundborg (forsøg)

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Fyrrevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Darupvang, Roskilde (3 anmeldelser)
Bøllingsvej, Ringsted
Karlslunde rasteplads, Karlslunde (forsøg)
Centervænget, Vipperød


Larmende knallert mv. – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 09.49 standsede færdselspolitiet en larmende knallert, der kørte ad Ringstedgade ved Jernbanegade i Roskilde.
Knallerten blev ført af en 20-årig mand fra Roskilde, hvis knallerten havde adskillige fejl og manglende. Larmen skyldtes en manglende udstødning, og hverken forbremsen eller blinklyset virkede. Den 20-årige havde heller ikke tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring for knallerten.
Politiet havde også en mistanke om, at knallerten kunne køre alt for hurtigt, så knallerten blev transporteret til en politistation, så knallertens hastighed senere kan blive målt på et rullefelt.
Den 20-årige blev i første omgang sigtet for de tre overtrædelser med hensyn til knallerten og vil senere få besked om, hvorvidt en fjerde sigtelse kommer på tale.

For tidlig debut som fører – Sankt Hans Gade, Roskilde

Kl. 10.30 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssige kontrol af fører og køretøjet.
Bag rattet i personbilen sad en 33-årig kvinde fra Roskilde, som ikke kunne fremvise noget kørekort. Hun var ved at tage kørekortet og manglende ifølge kørelæreren kun at bestå køreprøven.
Politiet sigtede kvinden for den lidt for tidlige debut som fører, og kvinden kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet i form af en bøde.

Uorden i butik – Ahlgade, Holbæk

Kl. 10.51 bad personalet i en taskebutik om assistance fra politiet, idet et par kunder havde skabt uorden i butikken på grund af mistanke om tyveri.
Politiet kørte hurtigt frem til butikken, hvor en 46-årig kvinde fra Jyderup stadig befandt sig. Hun var faldet til to, men en mandlig kunde, som hun havde været i selskab med, havde forladt butikken.
Kvinden kunne ikke konkret mistænkes for et butikstyveri, så hun blev ikke sigtet for noget, men formanet om god opførsel som kunde i en butik, inden hun forlod stedet. Politiet ledte efter den mand, som hun havde været sammen med i butikken, men politiet fandt ham ikke umiddelbart. Han kunne heller ikke mistænkes for andet end at have skabt uro i butikken, så politiet foretager sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Hurtig bilist – Køgevej, Ringsted

Kl. 11.52 sigtede færdselspolitiet en 74-årig mand fra Ringsted for at køre med mindst 86 km/t ad Køgevej i vestlig retning i en varebil, selv om han befandt sig i tættere bebygget område og derfor måtte køre højst 50 km/t ad vejen.
Den 74-årige kan nu forvente både en bøde og en påstand om betinget frakendelse af førerretten, idet hastighedsovertrædelsen var mere end 60 % over den tilladte hastighed.

Butikstyveri – Stationscentret, Roskilde

Kl. 12.42 anmeldte personalet i et hørecenter, at en mand havde stjålet et sæt høreapparater, som var bestilt til et familiemedlem. Efter udlevering var manden stukket af uden at betale.
Politiet fik ud fra oplysninger i hørecentret identificeret tyven som en 23-årig mand fra Roskilde, der blev opsøgt på sin bopæl. Der var han ikke til stede, og ved en ransagning af hans bopæl fandt politiet ikke de stjålne høreapparater.
Det lykkedes politiet at få telefonisk kontakt til den 23-årige, der til sidst hørte efter og indfandt sig på politistationen i Roskilde, hvor han afleverede de stjålne høreapparater til en værdi af ca. 11.500 kr.
Den 23-årige blev dog alligevel sigtet for tyveri af høreapparaterne og vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel i frakendelsestiden på knallert – Nygade, Roskilde

Kl. 13.24 standsede politiet en 60-årig mand fra Roskilde, da han kom kørende på en lille 30-knallert ad Nygade. Den 60-årige var påvirket af spiritus, så han blev sigtet for spirituskørsel på knallerten, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt retten til at føre en lille knallert. Knallerten var i øvrigt heller ikke lovpligtigt ansvarsforsikret.
Den 60-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han vil høre nærmere om afgørelse på sagen, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Dør sparket ind – Lindevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.20 anmeldte en 24-årig kvinde fra Jyderup, at en mand, som hun kendte, men ikke ønskede at have kontakt med, havde været ved hendes bopæl, hvor han nu havde sparket hendes dør ind.
Anmelderen havde forladt sin bopæl, men manden befandt sig på stedet, hvor politiet fik kontakt til en 24-årig mand fra Kalundborg. Døren til kvindens bopæl var ødelagt, så politiet sigtede den 24-årige for hærværk med baggrund i anmelderens oplysninger. Efterfølgende blev den 24-årige mand bortvist fra stedet og på det kraftigste opfordret til ikke at opsøge kvinden, idet han også dagen i forvejen havde været årsag til uro ved hendes bopæl. Også et erstatningskrav venter nu den 24-årige i forbindelse med reparation af den ødelagte dør, inden politiet kan afgøre straffesagen mod ham.

Butikstyverier – Brogade, Køge

Kl. 15.19 anmeldte en butikskontrollant, at en ung pige var mistænkt for at have stjålet og derfor blev tilbageholdt i en materialisthandel.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 14-årig pige fra Ringsted, som ifølge butikskontrollantens observationer, der blev bestyrket af butikkens videoovervågning, kunne mistænke pigen for at have stjålet en læbepomade til en værdi af 20 kr.
Pigen er under den kriminelle lavalder på 15 år og kan derfor ikke sigtes for overtrædelse af straffeloven i forbindelse med tyveriet. Politiet afhørte pigen til tyveriet, og de sociale myndigheder blev straks underrettet, ligesom hendes værge vil høre nærmere om sagen.

Kl. 17.43 måtte politiet igen retur til samme butik, idet butikskontrollanten igen havde afsløret en ung pige i at stjæle.
Det viste sig nu, at en 14-årig pige fra Brøndby Strand havde stjålet et sæt ”falske” øjenvipper til en værdi af 44 kr. Denne pige kunne heller ikke sigtes for overtrædelse af straffeloven i forbindelse med butikstyveriet, idet hun også er under den kriminelle lavalder på 15 år.
I denne sag blev også de sociale myndigheder og pigens værge straks underrettet om sagen mod hende.

Tyveri fra tre varebiler – Darupvang, Roskilde

Kl. 15.25 henvendte en ansat fra et testcenter sig hos politiet for at anmelde tyveri fra tre varebiler, der havde stået på et område ved testcentret, hvortil der havde været uhindret adgang.
I løbet af weekenden fra fredag eftermiddag til mandag morgen havde ukendte person(er) stjålet kølerhjelmene, lygter og nogle motorkomponenter fra varebiler af mærkerne Ford og Renault. Adgangen til varebilerne var sket ved afmontering af kølergitteret, så der blev skaffet adgang til motorrummet og køretøjerne. En af varebilerne havde også fået stjålet sidespejlene.
Politiet har nu optaget rapport om de tre tyverier og vil i den forbindelse gerne høre fra personer, der måtte havde bemærket usædvanlig aktivitet i området i løbet af weekenden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Narkokørsel – Hovedgaden, Havdrup – Solrød

Kl. 17.20 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Havdrup kørsel i narkotikapåvirket tilstand på en uindregistreret knallert. Narkometertesten indikerede, at knallertkøreren var påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor den 19-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brændende bil – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 18.13 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bil var brudt i brand og nu stod i nødsporet på Holbækmotorvejen ved Roskilde.
Brandvæsnet fik i forbindelse med slukningsarbejdet klarlagt, at branden i forbindelse med en fejlmeddelelse i instrumentpanelet pludselig var opstået i motorrummet. Føreren var herefter kørt ind i nødsporet for at tilkalde brandvæsnet.
Ingen kom til skade ved branden, som politiet ikke fandt grundlag for at undersøge nærmere ud fra de givne omstændigheder.
Området ved den brændende bil blev afspærret med en skiltevogn, og efterfølgende blev den transporteret væk fra motorvejen efter aftale med føreren.

Hurtig bilist – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 20.18 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 128 km/t ad Skovvejen i vestlig retning på en strækning, hvor den ifølge skiltning kun måtte køre højst 70 km/t.
Bag rattet i personbilen sad en 44-årig mand fra Sakskøbing, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, som nu vil medføre både en bøde og en påstand om betinget frakendelse af kørekortet til føreren. Den 44-årige vil derfor i nærmeste fremtid høre nærmere fra politiet.

Røg i opgang – Holbækvej, Roskilde

Kl. 21.52 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en beboelsesejendom, hvor der var masser af røg i en opgang.
Der var heldigvis ingen synlige flammer at se, og røg kom fra en lejlighed hos en 46-årig kvindelig beboer, hvor årsagen til røgudviklingen blev klarlagt. En gryde var brændt på og havde derfor udviklet røg.
Der var ikke sket nogen skade i lejligheden, og ingen personer havde behov for at blive tilset af personalet fra en ambulance, som rutinemæssigt også var blevet sendt til stedet.
Ud fra de givne omstændigheder foretog politiet sig ikke yderligere.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Markus Ingemann mi@vores-mediehus.dk