Nyt fra Havdrup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Havdrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Salbjergvej, Havdrup

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hinbjerg, KarlslundeBygmarken, Vindinge, RoskildeStrandmarken, KarlslundeSkovvej, HavdrupHavremarken, Vindinge, Roskilde (forsøg)Havremarken, Solrød StrandHvedemarken, Solrød Strand (forsøg)Hvedevej, Jyllinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Rævlingevej, Reersø Ornum, Gørlev Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Vipperødgårds Alle, VipperødØlbycenter, KøgeTuse Byvej, Tuse, HolbækUllsvej, KøgeTåstrupvej, Karlstrup, KarlslundeVemmedrupvej, Vemmedrup, BjæverskovParkvej, Roskilde

Ugelang selekampagne – hele politikredsen

Har du husket selen? I denne uge har vores færdselspoliti særligt fokus på de bilister, der kører rundt uden sikkerhedssele. Indsatsen er led i en fælleseuropæisk kampagne. Læs mere om korrekt brug af sikkerhedsseler her: https://www.sikkertrafik.dk/rad-og-viden/bil/bilens-udstyr/sikkerhedssele-det-siger-loven/


Fredag – lørdag:

 

Indsats mod hurtige knallerter – Ringsted

Færdselsafdelingen var fredag aften på knallertaktion i Ringsted, for at skride ind overfor for hurtig og ulovlig knallertkørsel. Da knallerterne ofte kører væk fra politiet på stier og markveje, havde betjentene ved aktionen medbragt en politimotorcykel og en off-road politimotorcykel, som har mulighed for at køre de steder, hvor almindelige patruljer ikke kan komme. I alt seks ulovlige knallerter blev stoppet og de unge knallertførere sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert. Knallerternes tophastighed blev på stedet udmålt på et medbragt rullefelt.

Den hurtigste knallert blev målt til at køre 77 km/t, selvom den højst må køre 30 km/t. Den blev ført af en 16-årig ung mand fra Sorø, der kørte ad Syrenvej, da han blev stoppet kl. 19.35. En anden 16-årig ung mand fra Sorø blev også stoppet på Syrenvej, og hans knallert blev målt til at køre med en tophastighed på 73 km/t.

En 16-årig ung mand fra Ringsted, som kørte på Syrenvej kl. 20.50 forsøgte at køre fra politiet, men han blev stoppet og sigtet for adskillige færdselslovsovertrædelser. Først og fremmest for at kunne køre på en knallert, som kunne køre 51 km/t, men også for ikke at standse når politiet gav tegn til det. Knallerten havde desuden ikke nummerplade på, og den havde ingen baglygte tændt, selvom det var mørkt.

De sigtede var alle unge mænd i alderen 15-16 år fra Ringsted og Sorø. De unge mænds forældre blev orienteret om sagen og de blev alle vejledt om, at politiet kan konfiskere knallerten, hvis de igen bliver taget kørende på en for hurtig knallert. Alle de sigtede kan ud over en bøde forvente en betinget frakendelse af kørekortet til lille knallert.

Bilist blændet af solen og kørte over for rødt – Roskildevej/Yderholmvej, Solrød

Kl. 11.00 skete et sammenstød i lyskrydset Roskildevej/Yderholmvej ved Solrød by, da en 28-årige kvindelig bilist blev blændet af solen og kørte over for rødt lys. Hun kørte ad Roskildevej mod nord, da hun i krydset stødte sammen med en 77-årig mandlig bilist fra Viby Sj, som kørte ad Yderholmvej mod vest.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor ingen personer var kommet noget alvorligt til. Den 28-årige og hendes søn, der var med som passager, blev kørt i ambulance til tjek på sygehuse, men de var begge sluppet med forskrækkelsen. Bilerne fik skader ved sammenstødet og blev flyttet væk fra vejen. Patruljen optog rapport om uheldet, og parterne vil høre mere i sagen.

Spirituskørsel – Østre Havnevej, Kalundborg

Kl. 19.35 sigtede og anholdt politiet en 37-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel, da han kørte ad Østre Havnevej i Kalundborg. En alkometertest viste, at hans promille var over det tilladte, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet på blodprøveanalysen kommer, vil han få besked om sagens videre gang.

Mange biler forsamlet – Bækgårdsvej, Borup – Køge

Fredag aften omkring kl. 21 fik vi flere anmeldelser om, at der var mange køretøjet forsamlet til træf omkring Bækgårdsvej i Borup, og at der var mistanke om, at de ville køre ræs i industriområdet. Vagtcentralen sendte en patrulje til Borup, men da havde køretøjerne forladt stedet. Patruljen mødte en større kortege af biler på Vestmotorvejen, men så ingen tegn på ræs eller andre færdselslovsovertrædelser.

Forsøg på bedrageri af sekscifret beløb – Køge

Kl. 22.17 anmeldte en 65-årig kvinde fra Køge, at hun var blevet udsat for bedrageri af en falsk bankmand, som ringede og sagde, at han var fra Nordeas tekniske afdeling. ”Bankmanden” spurgte ind til nogle mistænkelige transaktioner fra hendes konto, og tilbød at hjælpe kvinden med at stoppe de ulovlige overførsler.

Det lykkedes den falske bankmand at franarre den 65-årige oplysninger, så han kunne overføre et sekscifret beløb fra hendes konto. Den 65-åriges mand havde efterfølgende fattet mistanke og kontaktet banken, som skyndte sig at lukke deres konto, betalingskort og NEM-id. Det lykkedes banken at stoppe transaktionen af det store beløb, så pengene ikke blev overført til gerningsmanden.

Sagen om bedrageri efterforskes nu, for at forsøge at klarlægge, hvem der står bag bedrageriet. Takket være den hurtige kontakt til banken led ægteparret ikke noget tab i sagen. GIV ALDRIG oplysninger om NEM-id, kort og koder til nogen. Afbryd opkaldet, hvis du har mistanke om svindel.

Kontakt altid din bank og politiet, hvis du har den mindste mistanke om, at en henvendelse ikke er reel. På tlf. 114 sidder vi klar til at rådgive jer eller tage imod anmeldelser om mistænkelige opkald.

Brandalarm vækkede beboere – Jordemodervej, Ringsted

Kl. 23.17 slog beboerne i en landejendom på Jordemodervej alarm, da de var blevet vækket af en røgalarm på grund af brand i huset. Der var meget røg i huset, men alle kom ud uden at komme noget til. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det viste at branden var startet omkring en vaskemaskine/tørretumbler. Brandvæsnet fik kontrol over ilden før den spredte sig yderligere.

Undersøgelserne af brandstedet viste intet mistænkeligt, men brandårsagen skal undersøges nærmere for at afklare om det var en el-installation, som startede branden.


Lørdag – søndag:

 

Hurtige bilister – Køgevej, Ringsted

Færdselspolitiet foretog lørdag formiddag en kontrol af hastigheden for de bilister, som kørte ad Køgevej i Ringsted by, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t, da vejen er beliggende i tættere bebygget område. Hastigheden blev målt en laserhastighedsmåler.
Følgende to bilister blev målt til at køre væsentligt hurtigere end tilladt, idet de kørte mere end 60 % over den tilladte hastighed, så de ud over en bøde også vil blive mødt af en påstand om betinget frakendelse af kørekortet samt et bidrag på 500 kr. til Offerfonden.
Kl. 11.49 kørte en 24-årig mand fra Ringsted ad Køgevej mod øst med mindst 81 km/t i en personbil, ligesom han også blev sigtet for at have glemt at medbringe kørekortet under kørslen.
Kl. 12.34 blev en 25-årig mand fra Vemmelev sigtet for at køre mindst 81 km/t i en personbil også ad Køgevej i østlig retning.
Begge bilister vil nu i nærmeste fremtid høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Affaldsafbrænding bredte sig – Slagelsevej, Holmstrup, Jyderup – Holbæk

Kl. 12.52 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en naturbrand, hvor der var gået ild i noget græs.
Brandvæsnet fik dog hurtigt slukket branden, der havde nået at ødelægge et græsareal på ca. 100 x 100 meter.
Politiet fik klarlagt, at branden i græsarealet skyldtes en afbrænding af have- og byggeaffald, som en 58-årig mand fra Hvidovre blev anset som ansvarlig for. Da han ikke havde udvist fornøden forsigtighed i forbindelse med afbrændingen, blev han sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen, så han nu kan forvente at modtage et bødeforelæg som afgørelse på sagen. Ingen kom til skade ved branden, og der var heller ikke risiko for, at den kunne have ødelagt bygninger mv.

Færdselsuheld – Vestre Hedevej, Roskilde

Kl. 13.17 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et området ved en motorcykelforhandler, hvor en fodgænger var blevet påkørt.
Det viste sig, at en 49-årig mand fra Næstved-området var fodgænger på parkeringspladsen ved forhandleren, da han blev påkørt af en motorcykel. Den 49-årige blev straks bragt til skadestuen til behandling for alvorlige kvæstelser som følge af påkørslen.
Optakten til uheldet var, at en 65-årig mand fra Lejre sad på en motorcykel og fik instruktion inden en prøvetur. Instruktionen blev givet af en 63-årig mand fra København, som i den forbindelse ved et uheld formentlig fik sat motorcyklen i drift, så den utilsigtet og til den 65-åriges overraskelse pludselig kørte frem. Efter tre-fire meters kørsel og inden den 65-årige på motorcyklen kunne nå at gøre noget, blev den 49-årige mand påkørt. Herved væltede motorcyklen, men den 65-årige slap selv uskadt fra uheldet.
Politiet har nu optaget rapport om uheldet for at få belyst omstændighederne nærmere, herunder de to mænds roller i årsagen til uheldet ud fra den kendsgerning, at begge mænd ved motorcyklen har kørekort til et sådant køretøj.

Færdselsuheld – Roskildevej, Solrød Strand

Kl. 13.58 fik politiet melding om, at to bilister var impliceret i nærmest et frontalt sammenstød, så trafikken i sydlig retning var spærret på grund af de implicerede køretøjer.
Det viste sig, at en 80-årig kvinde fra Roskilde var kørt i en personbil i sydlig retning og af ukendte årsager var kommet lidt for langt over i den modsatte side af vejen. Herunder stødte hun sammen med en modkørende personbil ført af en 55-årig mand fra Polen, men med et arbejdsmæssigt tilknytningsforhold til Danmark.
Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, hvor vejhjælp sørgede for oprydning på uheldsstedet, så vejen kunne åbnes kl. ca. 14.30 for trafik i sydlig retning.
Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at få belyst de nærmere omstændigheder.

Narkokørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Bjælkerupvej, Klippinge - Stevns

Kl. 15.35 bemærkede en patrulje en personbil, der kørte ad Bjælkerupvej i nordlig retning. Ved en umiddelbar kontrol ud fra bilens nummerplade fik politiet oplysninger om, at bilens ejer ikke havde noget kørekort.
Politiet besluttede derfor at foretage en rutinemæssig kontrol af bilen og dens fører, som viste sig at være identisk med bilens ejer.
En 41-årig mand fra Bornholm havde ganske korrekt ikke noget kørekort, som i forvejen var frakendt ham indtil 2023 på grund af en tidligere sag om narkokørsel. Han blev derfor indledningsvist sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.
Også dagens kørsel i bilen mistænkte politiet ham for at foretage i narkotikapåvirket tilstand, så den 41-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis).
Ved en nærmere kontrol af den 41-åriges tidligere sager kunne politiet konstatere, at dagens kørsel i personbil var tredje gang inden for de seneste blot elleve måneder, at han blev afsløret i at køre bil trods frakendelsen af kørekortet.
Politiet beslaglade derfor den 41-årige personbil med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som han vil blive indkaldt til. I mellemtiden afventes analyseerklæringen for den udtagne blodprøve.

Narkokørsel – Hovedgade, Grevinge – Odsherred

Kl. 17.45 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Fårevejle St. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Brandundersøgelse – Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde

Kl. 18.12 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om ildebrand i et supermarked, som var blevet evakueret.
Det viste sig ikke at være så alvorligt som først antaget, men der var dog ild i nogle ledninger i en kabelbakke i supermarkedets baglokale. Personalet havde på grund af den mindre brand og ikke mindst røgudviklingen herfra evakueret supermarkedet.
Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden i ledninger, inden branden bredte sig yderligere, og politiet skal nu undersøge årsagen til brandens opståen nærmere.
Ingen kom til skade ved branden, så der blev ikke brug for den ambulance, som rutinemæssigt også var blevet sendt til stedet.

Narkokørsel – Kasernevej, Holbæk

Kl. 22.12 anholdt og sigtede politiet en 41-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer ud fra en mistanke om, at han kunne være påvirket af cannabis.

Knallert udbrændt – Agerhuset, Greve

Kl. 23.01 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en anmeldelse om brand i en knallert på et område ved en legeplads.
Branden blev hurtigt slukket, men der var sket store skader på knallerten, idet kun stellet og batteriet var tilbage.
Politiet har nu optaget rapport om branden i et forsøg på dels at fastlægge brandårsagen, dels i et forsøg på at finde frem til ejeren af den nu udbrændte knallert.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Skovvejen / Bregningevej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 23.14 anmeldte en 23-årig kvinde fra København N, at hun i rundkørslen Skovvejen – Bregningevej var blevet påkørt af en anden bilist, der var kommet nærmest flyvende gennem rundkørslen i forbindelse med sammenstødet.
Denne bilist var efterfølgende fortsat ad Skovvejen i vestlig retning, idet bilisten ikke var standset for at deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet gav anledning til.

Politiet kørte til uheldsstedet og foretog både afhøring af den 23-årige, der var kørt ad Skovvejen i vestlig retning, da hun under kørsel i rundkørslen før fortsat kørsel i vestlig retning var blevet ramt af modparten.
På og ved rundkørslen lå vragrester fra modpartens bil, og spor indikerede, at bilisten i forbindelse med kørsel også i vestlig retning var fortsat ligeud i rundkørslen, inden bilisten ramte den 23-åriges bil.

Under politiets arbejde på uheldsstedet fik politiet oplysninger om, at en forulykket bil var standset på en vigeplads et par kilometer vest for rundkørslen. Her fik politiet kontakt til en 55-årig kvinde fra Vig, hvis bil bar præg af at være forulykket i rundkørslen.

Den 55-årige kvindelige fører var noget chokeret over uheldet, men også påvirket af spiritus i en sådan grad, at hun blev sigtet for spirituskørsel. Hun fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Politiet har optaget rapport om uheldet og afventer nu analyseerklæringen fra blodprøven. Ingen af parterne var kommet fysisk til skade som følge af uheldet.

Spirituskørsel – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 23.26 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Tjekkiet for spirituskørsel i en tjekkisk personbil. Han blev løsladt kort før midnat efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.
Kl. 03.14 viste det sig, at den 27-årige igen gjorde sig bemærket, idet han optrådte konfronterende i området ved en døgnåben kiosk i Stationscentret, Roskilde. Personalet i kiosken var bange for, at mandens adfærd kunne skabe utryghed eller måske ende i slagsmål med nogen.
Politiet fik igen kontakt til den stadigt spirituspåvirkede, 27-årige, som igen blev frihedsberøvet og efter et lægetilsyn lagt i detentionen til afrusning. Han blev løsladt uden sigtelse for noget søndag morgen.

Mulig hensynsløs kørsel – Greve Main, Greve

Kl. 00.26 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som kunne høre noget, der mindede om formentlig hensynsløs kørsel på Greve Main.
En patrulje kørte til området, men fandt ikke nogen køretøjer med hensynsløs kørsel på vejen.
Kl. 01.24 fik politiet igen en henvendelse med samme mistanke fra en lokal borger, hvorfor politiet igen kørte en tur til Greve Main for at kontrollere, om nogen kørte hensynsløst i området. Også denne gang var alt normalt, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Hurtig spiritus-/narkobilist fik beslaglagt bilen – Landevejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 00.50 fik politiet efter en længere biljagt kontakt til en personbil, der af sig selv var standset på en tankstation på Landevejen, Kirke-Såby.
Politiet fik kontakt til føreren, som var en 25-årig mand fra Tølløse, som blev skønnet påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen. Han blev derfor anholdt og sigtet for de to overtrædelser færdselsloven i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer (mistanke om påvirkning af kokain).

Den 25-årige blev tillige gjort bekendt med, at han blev sigtet for såkaldt vanvidskørsel på grund af meget høj hastighed under kørsel fra Kvarmløsevej, Tølløse, til tankstationen, hvor han standsede.
Mens politiet på Kvarmløsevej var ved at kontrollere en anden bilist, var den 25-årige tilfældigt kørt meget hurtigt forbi politibilen med tændt udrykningsblink.

Efter afsluttet kontrol af den standsede bilist kørte politiet efter den 25-årige, der overhalede et andet køretøj og fortsatte med så høj hastighed ad bl.a. Landevejen i østlig retning, at politiet trods hastigheder over 200 km/t ikke kunne indhente den 25-årige, inden han af sig selv standsede på tankstationen.

Politiet vurderer derfor, at den 25-årige på vejstrækninger med højst tilladt hastighed på 80 km/t har kørt mindst dobbelt så hurtigt som tilladt og måske også kan mistænkes for at have kørt over 200 km/t på visse vejstrækninger ud fra hastighedsangivelsen på speedometeret i patruljebilen.

Den 25-åriges bil blev derfor beslaglagt ud fra bestemmelser om såkaldt vanvidskørsel, således at retten på et senere tidspunkt skal tage stilling til både endelig konfiskation og strafspørgsmålet i sagerne om både for høj hastighed og spiritus-/narkokørsel, såfremt analyseerklæringerne viser for højt indhold af alkohol og euforiserende stoffer i blodet.

Spiritus-/narkokørsel uden førerret – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 02.10 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Tjekkiet for kørsel i en dansk personbil i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand. Desuden havde han ikke nogen førerret til bilen, hvilket han så også blev sigtet for.
Den 25-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Arnøjevej, Arnøje, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 04.20 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bil var kørt ind i et vejtræ, så en person var kommet til skade.
Det viste sig, at en 33-årig mand fra Store-Heddinge som fører af en personbil var kørt ad Arnøjevej i østlig retning, da han i en venstrekurve mellem sidevejene Grønstræde og Stubbekrogen havde påkørt et vejtræ.

En 31-årig mand fra Store-Heddinge, der havde været passager i bilen, havde formentlig pådraget sig en mindre alvorlig skade som følge af uheldet trods brug af sikkerhedssele, så han blev i ambulancen bragt til skadestuen i Køge til undersøgelse og fornøden behandling.
Den 33-årige blev også i ambulance bragt til skadestuen først til kontrol for eventuel personskade, men senere med henblik på udtagelse af en blodprøve, fordi politiet havde anholdt og sigtet for ham for spirituskørsel i forbindelse med uheldet. Han havde også pådraget sig mindre alvorlige skader ved uheldet trods brug af sikkerhedssele, men blev løsladt af politiet efter blodprøveudtagelsen.

Politiet har optaget rapport om uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev involveret, men hvor det lokale redningsberedskab blev tilkaldt for at tage sig af mulig lækage på bilens benzintank og foretage det fornødne, så bilen ikke kunne bryde i brand.


Søndag – mandag:

 

Udenlandsk butikstyv – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 11.31 tilbageholdt personalet i Matas en udenlandsk mand, som var blevet taget i at stjæle to parfumer af mrk. Hugo Boss til en værdi af 874 kr. En patrulje kørte til forretningen, hvor den 37-årige mand fra Rumænien blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Han blev taget med til stationen, hvor han blev afhørt med tolk. Han erkendte tyveriet og fik afgjort sin sag med en straksbøde. Efter at have betalt bøden blev den 37-årige løsladt.

Nummerplade forfalsket – Soderupvej, Ågerup, Roskilde

Kl. 18.11 anmeldte en lokal borger, at de kørte på Soderupvej i Ågerup, hvor de netop var blevet overhalet af en personbil, som kørt af vejen og ud på en mark.

En patrulje kørte til stedet, hvor det nu var lykkedes bilisten at få sin bil tilbage på vejen. Den 19-årige bilist fra Karlslunde var ikke kommet noget til, og men han havde mistet herredømmet over bilen, da han ikke havde været opmærksom på svingets kurve.

Da patruljen slog bilens registreringsnummer op, passede nummerpladen ikke til bilmodellen. Betjentene undersøgte nummerpladen nærmere, hvor det viste sig, at der sad et lille hvidt stykke tape på et E, så det nu i stedet fremstod som et F.

Den19-årige havde i november fået en bøde for at køre for stærkt forbi en ATK-fotobil. Ved at tilrette nummerpladen forsøgte den 19-årige, at undgå et blive taget ved fremtidige ATK-målinger. Nu gik han i stedet i fælden i en straffelovsovertrædelse, da han blev sigtet for dokumentfalsk ved at forfalske nummerpladen. Han kan forvente at høre mere i den sag senere, og en dom for dokumentfalsk vil desuden fremgå af straffeattesten

Narkokørsel - Vordingborgvej, Køge

Kl. 18.31 sigtede og anholdt en patrulje en 21-årig mand fra Herfølge for narkokørsel, da han i en narkometertest blev testet positiv for hash. Han erkendte, at han havde røget hash dagen forinden. Den 21-årige blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

 

Hastighedskontrol – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

En af politiets ATK-fotovogne (Automatisk Trafik Kontrol) var igen på en kontrolindsats på Køge Bugt Motorvejen fra søndag aften og til ud på de tidlige nattetimer i forbindelse med nedsat hastighed fra 110 km/t til 80 km/t på en vejstrækning, hvor der blev udført vejarbejde.

ATK-fotovognen startede målingen kl. 21.48 og var placeret ved Solrød Nord-tilkørslen til motorvejen for at måle bilisternes hastighed under kørsel i sydlig retning. Frem til kl. 01.18, hvor målingen blev afsluttet, blitzede ATK-fotovognen 151 bilister ud af de 1180, der passerede målestedet.

12 af de blitzede bilister kørte så hurtigt, at de ud over en bøde også vil få et klip i kørekortet. Yderligere tre bilister kørte så hurtigt, at de vil blive mødt af en påstand om betinget frakendelse af kørekortet. Den hurtigste, blitzede bilist blev målt til at køre 137 km/t trods den skiltede hastighedsnedsættelse.

ATK-fotovognen vil de to næste aftener også være til stede på motorvejen, hvor vejarbejdet fortsætter, og hastigheden igen vil være nedsat.

 

Spirituskørsel og hærværk – Rødhøj, Asnæs – Odsherred

Kl. 00.13 under patrulje i Asnæs blev en 23-årig mand fra Jyderup stoppet, da han kom kørende ad Rødhøj i en personbil. Han blev rutinemæssigt kontrolleret og en alkometertest viste, at han havde en promille over det tilladte. Bilisten blev derfor sigtet, anholdt og taget med til sygehuset, for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kort efter måtte patruljen igen tilbage til Holbæk Sygehus, da personalet anmeldte, at den 23-årige efter sin løsladelse havde sparket på nogle stole, som stod i informationen på sygehuset. Den 23-årige havde nu forladt stedet, så patruljen optog en anmeldelse om hærværk, da en stol var gået i stykker. Den 23-årige kan forvente en sigtelse for hærværk og et erstatningskrav i den forbindelse. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han desuden høre mere i sagen om spirituskørsel.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Markus Ingemann mi@vores-mediehus.dk