Nyt fra Havdrup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Havdrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Rønøs Alle, Roskilde
Lyngvej, Vig

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gelstrupvej, Egebjerg, Nykøbing Sj.
Lille Havdrupvej, Gl. Havdrup, Havdrup

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Zahlesvej, Ringsted (forsøg)
Ledreborg Alle, Lejre
Karlslunde rasteplads, Karlslunde

 

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 07.22 havde en 33-årig mand fra Slagelse som fører af en varebil for sent opdaget, at de øvrige trafikanter foran ham kørte i kø med langsommere hastighed i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen ved Køge.
Det medførte, at den 33-årige i vognbanen længst til venstre påkørte den forankørende personbil, som blev skubbet frem i endnu en personbil.
Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

 

Tyveri fra taske / dankort misbrugt – Borgm. N. E. Hansensvej, Holbæk

Kl. 09.45 anmeldte en 84-årig kvinde fra Holbæk, at hun søndag havde fået stjålet sin pung fra den taske, som hun havde medbragt til indkøb i supermarkedet Aldi kl. ca. 13.00.
Hun havde betalt for sine varer ved brug af dankortet og indtastning af PIN-kode, hvorefter dankortet var blevet lagt retur i pungen og ned i tasken.
Da den 84-årige senere søndag eftermiddag i et andet supermarked i Holbæk igen skulle bruge sit dankort, opdagede hun, at pungen på ukendt sted og ukendt måde var blevet stjålet fra hendes taske.
Efterfølgende kunne hun i samarbejde med sin bank konstatere, at dankortet var blevet misbrugt til to kontanthævninger, hvoraf det ene var foregået i Ahlgade, Holbæk, søndag kl. 13.37. I alt havde hun mistet 2.100 kr. ved misbrug af det stjålne dankort med rette PIN-kode.

Politiet opfordrer til at beskytte PIN-koden på et betalings-/kreditkort i forbindelse med betaling for varer i forretninger, idet et kort uden PIN-koden intet er værd for en tyv.
Stil dig tæt på betalingsterminalen, når PIN-koden indtastes, og sørg for, at ingen kan kigge dig over skulderen. Brug eventuelt den frie hånd til at skærme for indtastningen af PIN-koden, så et stjålet dankort ikke kan misbruges til f.eks. hævning af kontanter efterfølgende.

 

Mistænkelig adfærd – Jernbanevej, Roskilde

Kl. 10.11 ville en opmærksom kvinde henlede politiets opmærksomhed på en afrikansk udseende kvinde, der i flere tilfælde gik rundt til forskellige personer og bad om penge til en togbillet. Anmelderen var dog forundret over, at kvinden bad om penge til billetter til forskellige destinationer, hvorfor anmelderen opfattede det som forsøg på at snyde sig til penge fra andre.
En patrulje kørte til området ved Roskilde togstation for at lede efter den 20-25-årige, afrikanske udseende kvinde, men hun var forsvundet fra området. Politiet fik ikke kontakt til nogen, der havde følt sig truet i anledning af kvindens henvendelser. Derfor foretager politiet sig ikke yderligere i sagen.

 

Hurtig narkobilist med hash på sig – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 10.58 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 139 km/t ad Holbækmotorvejen ved Roskilde, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.
Bag rattet i personbilen sad en 22-årig mand fra Ishøj, som deltog i en narkometertest med udslag for mulig påvirkning af cannabis under kørslen.
Efter sigtelse for de to overtrædelser af lovgivningen blev den 22-årige anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ved visitationen efter anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af knap et gram hash, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 22-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Hærværksmand havde stoffer derhjemme – Holbækvej, Roskilde

Kl. 11.19 fik politiet en anmeldelse fra en beboer i en opgang i en beboelsesejendom på Holbækvej om, at en anden beboer i opgangen var i færd med ødelægge låsen til anmelderens lejlighed.
Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at den mistænkte beboer – en 26-årig mand fra Roskilde – var lykkes med at ødelægge låsen til anmelderens bopæl, hvorfra han havde taget en computer, som efterfølgende var blevet ødelagt.
Den 26-årige blev sigtet for hærværk og husfredskrænkelse med baggrund i disse oplysninger om både den uberettigede adgang til en andens bopæl og hærværket.
Da politiet kendte den 26-årige fra andre og tidligere sager, fandt politiet grundlag for at undersøge hans bopæl yderligere. Herved fandt politiet den 26-årige i besiddelse af godt 17 gram amfetamin og 180 ml flydende ecstasy (GHB), som blev beslaglagt i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af stofferne med henblik på videresalg, men løslod ham dog efter afsluttet efterforskning og afhøring i anledning af sigtelserne mod ham. Senere vil den 26-årige høre nærmere fra politiet i anledning af erstatningskrav inden sagernes afgørelse.

 

Anmeldelse om gaslugt – Vamdrupvej, Køge

Kl. 13.22 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et vandrerhjem i anledning af gaslugt. Flere personer var blevet evakueret for en sikkerheds skyld ud på et grønt område, mens brandvæsnet med måleudstyr gennemgik bygningerne.
Brandvæsnet kunne få minutter senere meddele, at der ikke var målt gas i vandrerhjemmet, så de evakuerede kunne vende retur. Hvad der har været årsag til en eventuel lugt af gas i området, har politiet intet kendskab til.

 

Mistænkeligt telefonopkald – Roskilde

Kl. 13.28 henvendte en 55-årig kvinde fra Roskilde sig til politiet, fordi hun kort forinden havde fået et telefonopkald med skjult nummer fra en mand, der præsenterede sig som ”Ole Henriksen”.
Han oplyste at ringe fra Basis Bank i anledning af et optaget forbrugslån på 250.000 kr. i den 55-årige kvindes navn, hvilket måske skyldtes et mistet NemID. Det kunne den 55-årige straks afkræfte, hvorefter den fremmede mand talte om en uberettiget hævning i et pengeinstitut, hvor den 55-årige slet ikke var kunde. Hun kunne derfor også afvise dette, hvilket fik den fremmede mand til at udstede nogle eder og nedværdigende bemærkninger, inden han selv afbrød samtalen.

Politiet skal rose den 55-årige kvinde for at være skeptisk over for den fremmede mands påstande i forbindelse med det uventede telefonopkald. Hun havde ikke på noget tidspunkt givet nogen personlige oplysninger, som ville kunne misbruges.
Det gode råd fra politiet er også at være særdeles skeptisk over for disse uventede telefonopkald fra personer, der påstår, at der kan være foregået mistænkelige banktransaktioner på forskellig vis.
Sørg for at få oplyst navn og hovedtelefonnummeret, så ægtheden af telefonopkaldet kan kontrolleres ved at ringe retur til hovedtelefonnummeret, hvad enten der måtte være tale om en bank, politiet eller anden offentlig myndighed.

 

Hurtig bilist havde narko i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 13.37 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 142 km/t ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning som en gennemsnitshastighed over 3.681 meter lang strækning fra broen ved Cementvej, Solrød Strand.
Personbilen blev standset på Karlslunde rasteplads, hvor politiet fik kontakt til en 26-årig mand fra Snekkersten som fører af køretøjet. Føreren havde ikke medbragt sit kørekort og deltog efterfølgende i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af kokain under kørslen.
Ved en ransagning af bilen fandt politiet nogle piller med en samlet vægt på knap 11 gram. Pillerne blev testet og viste sig at indeholde ecstasy, så den 26-årige blev ud over de to sigtelser for overtrædelse af færdselsloven også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 26-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Snød med indpakningen – Brogade, Køge

Kl. 13.52 anmeldte en butikskontrollant, at en mandlig kunde var tilbageholdt som mistænkt for at snyde med indpakningen på en vare i en materialistbutik.
Politiet fik i forretningen kontakt med en 50-årig mand fra Køge, der i forretningen havde taget en dyr parfume ud af den originale indpakning og lagt den i en æske for en billigere vare, som han så betalte for ved kassen.
Den 50-årige snød herved butikken i forbindelse med varekøbet, så politiet sigtede ham for bedrageri ud fra den anvendte fremgangsmåde.
Politiet kontrollerede endvidere den 50-åriges personlige forhold og kunne herefter konstatere, at han faktisk var eftersøgt af politiet som udeblevet fra fogedretten i anledning af et betalingsspørgsmål. Han blev derfor straks frihedsberøvet og transporteret til fogedretten i Roskilde, så retsmødet, han tidligere var udeblevet fra, kunne gennemføres.

 

Blå Mandag uden politimæssige opgaver – Køge Bugt-området

Mandag havde de præventive medarbejdere fra nærpolitienheden i Hundige byttet patruljebilen og gåben ud med S-toget i anledning af konfirmandernes Blå Mandag.
Politiet havde besluttet at køre nogle ture med S-toget med politipersonale både i uniform, men også i civilt tøj, for at holde øje med, om der skete noget utilsigtet over for de unge i S-toget på vej til og fra hovedstadsområdet.
Både S-togspersonalet, passagererne i øvrigt og konfirmanderne var glade for at se politiet, der også nød køreturene i S-toget i Køge Bugt-området. Der var nemlig overhovedet ikke nogen anledning til at gribe ind over for noget som helst.

 

Narkokørsel uden førerret – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 16.40 blev en 29-årig mand fra Herfølge anholdt og sigtet for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand, efter at han blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen. Bilen skulle han have ladet stå, idet politiet i slutningen af april i år havde inddraget hans førerret i forbindelse med en anden sag om netop narkokørsel.
Den 29-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring i anledning af de to sigtelser for overtrædelse af færdselsloven.

 

Brand i lastbil – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 16.53 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en lastbil, som var brudt i brand midt på vejen.
Det viste sig, at en 33-årig kvindelige chauffør fra Fyn som fører af lastbilen med et læs grus havde hørt en mistænkelig lyd. Da hun kort efter standsede for at undersøge lyden nærmere, kunne hun konstatere, at der indledningsvist kom røg fra lastbilen, som brød i brand.
Branden og slukningsarbejdet betød, at Ringstedvej (rute 57) blev spærret i begge retninger, og Movia måtte omlægge busruterne på vejen.
Ingen var kommet til skade ved branden, der havde forårsaget, at lidt dieselolie var løbet ud. Kommunens miljø blev derfor tilkaldt til stedet for at vurdere, hvad der skulle gøre i den anledning.
Et bugseringskøretøj blev også tilkaldt til brandstedet for at fjerne lastbilen, hvilket var klaret kl. ca. 18.55, så vejen igen var åben for trafik i begge retninger.
Politiet foretager ikke yderligere i anledning af branden i lastbilen ud de oplyste omstændigheder.

 

Bekymring for passager på færgen – Oddenvej, Yderby Lyng, Sjællands Odde

Kl. 17.20 fik politiet en henvendelse fra personalet på en af MolsLinjens færger, som næsten var inde i Odden færgehavn. En mandlig passager var dog tilbageholdt, fordi personalet frygtede, at han ville gøre skade på sig selv.
Politiet kørte til færgelejet, hvor politiet fik kontakt til en 46-årig mand fra Storbritannien, som under den sidste del af sejlturen ind mod havnen havde stillet sin baggage ved et gelænder. Herefter var han kravlet op herpå og lænet sig ud over gelænderet, hvilket havde fået færges personalet til at frygte, at manden ville gøre skade på sig selv.
Den 46-åriges egen forklaring var blot en interesse for færgens udseende, hvilket han ville undersøge på denne måde uden at tænke over, at adfærden ville skabe bekymring hos færgens personale og andre rejsende.
Politiet vurderede efter en samtale med den 46-årige, at han trods alt kunne tage vare på sig selv og hjalp ham videre på sin rejse rundt i Europa. Den 46-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af sin lidt usædvanlige adfærd.

 

Spiritus-/narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 18.02 fik politiet en anmeldelse fra en 28-årig mand, der oplyste at have taget bilnøglerne fra en bilist, som anmelderen mistænkte for at være spirituspåvirket. Begge opholdt sig på motorvejsrastepladsen i Karlslunde.
Politiet kørte til stedet og fik ud over anmelderen også kontakt til en 21-årig mand fra Fakse, der var den tilbageholdte bilist. Han deltog i en alkometertest, der gav udslag til over den tilladte grænse, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel ud fra anmelderens oplysninger om kørsel på tankstationens område.
Den 21-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til undersøgelse for både alkohol og eventuel påvirkning af euforiserende stoffer. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

 

Brand i bil – Landevejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 19.55 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i en personbil, hvor der var udbrudt brand i motorrummet.
Den brændende bil spærrede delvist for trafikken på Landevejen, så politiet måtte regulere trafikken under brandvæsnets slukningsarbejde.
En 24-årig mand fra København N havde under kørslen pludselig opdaget branden i motorrummet, så han måtte tilkalde brandvæsnet.
Ingen kom til skade ved branden, og indsatsen blev både for politiets og brandvæsnets vedkommende afsluttet kl. ca. 20.20, idet politiet ikke foretog sig yderligere i anledning af bilbranden ud fra de oplyste omstændigheder.

 

Narkokørsel – Hyldevang, Tuse, Holbæk

Kl. 20.25 blev en 27-årig mand fra Glostrup sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, efter at politiet kunne mistænke ham for at være påvirket af cannabis under kørslen. I øvrigt skulle den 27-årige have ladet bilen stå, idet hans førerret 14 dage tidligere var blevet inddraget af politiet i forbindelse med en anden sag også om narkokørsel.
Den 27-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt bagefter.

 

Narkokørsel – Kalundborgvej, Allerup, Holbæk

Kl. 22.10 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Glostrup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Kalundborgvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, som der ifølge den 27-åriges opfattelse ikke burde være i blodet. En analyseerklæring fra den udtagne blodprøve vil senere give et svar herpå.

 

OPFØLGNING

 

To dømt over for overfald i Holbæk

Et skænderi mellem flere mænd endte i maj 2020 med, at en mand på Munkholmvej i Holbæk fik flere slag og spark og blev stukket i baglåret med en kniv. En kammerat til den overfaldne fik desuden et slag i ansigtet af en af gerningsmændene.
Tre mænd sad mandag på anklagebænken ved Retten i Holbæk tiltalt for grov vold for at stå bag overfaldet.
En 26-årig mand fik otte måneders ubetinget fængsel, mens en 24-årig mand fik ni måneders fængsel, der dog også rummede en mindre reststraf fra en tidligere sag. En tredje mand på 24 år blev frifundet af retten.
De to dømte valgte at tænke over, om de vil anke dommen.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi