Nyt fra Havdrup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Havdrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Dalparken, Havdrup
Vildmosevej, Karlslunde
Bernersvej, Gundsømagle, Roskilde
Bistrupvang, Havdrup

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Riffelhavevej, Holbæk

 

Arbejdsulykke – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 07.21 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var kommet til skade på sin arbejdsplads, og at en ambulance var sendt til ulykkesstedet.

En 21-årig mand fra Søborg havde pådraget sig overfladiske kvæstelser i hovedet, da han blev ramt af en skruemaskine under sit arbejde på jorden ved en høj gæringstank. Oppe på tanken arbejdede en 63-årig mand fra Kalundborg, som havde medbragt en skruemaskine. Den tabte han, så skruemaskinen faldt ud over tankens kant og ca. 10 meter ned i hovedet på den nu tilskadekomne.
Den 21-årige blev i ambulancen kørt til skadestuen til nærmere undersøgelse i anledning af tilskadekomsten.

Politiet undersøger nu i samarbejde med Arbejdstilsynet og sikkerhedsrepræsentanter de nærmere omstændigheder, idet den tilskadekomne ikke anvendte sikkerhedshjelm i forbindelse med sit arbejde. Senere vil myndighederne tage stilling til, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

 

Mistænkeligt forhold – Kløvermarken, Solrød Strand

Kl. 09.17 anmeldte en opmærksom beboer på vejen, at en mand med rygsæk havde stillet sig ved hoveddøren på en adresse, hvor beboerne ifølge anmelderen var bortrejst. Manden havde kigget sig omkring og var derefter forsvundet ind i huset, hvor gardinerne var trukket for. Anmelderen mistænkte manden for måske at være en indbrudstyv.
Et par patruljer kørte hurtigt til området og fik kontakt med manden i huset. Det var såmænd beboeren, der var kommet hjem efter en løbetur og havde medbragt en rygsæk ved hjemkomsten. Da der således var tale om et legalt forhold, foretog politiet sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

 

Spirituskørsel – Slagelsevej, Holmstrup, Jyderup – Holbæk

Kl. 10.27 fik politiet en henvendelse fra en bilist, der under anmeldelsen fulgte en slingrende bilist på vej mod Jyderup.
Politiet skyndte sig til området ud fra anmelderens oplysninger og fik på Slagelsevej standset den anmeldte personbil, som en 35-årig mand fra Mørkøv var fører af.

Han havde ikke nogen førerret til personbilen og deltog i en alkometertest, der gav udslag over det tilladte. Politiet sigtede derfor den 35-årige fører for spirituskørsel og kørsel uden førerret, inden han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

En 33-årig mand også fra Mørkøv er som bilejer blevet sigtet for at have overladt føringen af personbilen til en person, som ikke havde noget kørekort og derfor ikke måtte være fører af køretøjet.

 

Arbejdsulykke – mand omkommet – Tingvej, Varpelev, Hårlev – Stevns

Kl. 12.36 slog kollegaer til en 44-årig mand fra Brønshøj alarm, idet den 44-årige var kommet alvorligt til skade i forbindelse med sit arbejde på et bryggeri. Ambulance- og redningspersonale var blevet sendt til stedet, ligesom lægehelikopteren også var blevet rekvireret.

Ved politiets ankomst var redningspersonale i gang med livreddende førstehjælp til den tilskadekomne, der kort efter i lægehelikopteren blev fløjet til Rigshospitalet til fortsat behandling.

Politiet fik efterfølgende klarlagt, at den 44-årige var kommet til skade i forbindelse med håndtering af en 20 liters beholder, der pludselig eksploderede, så den 44-årige blev ramt på kroppen af fragmenter fra beholderen.
Senere på eftermiddagen fik politiet fra Rigshospitalet underretning om, at den 44-årige trods intensiv behandling var afgået ved døden. De pårørende er blevet underrettet.

Ingen øvrige medarbejdere blev direkte involveret i ulykken, der nu i fællesskab mellem Arbejdstilsynet og politiet undersøges nærmere i et forsøg på at fastslå årsagen til eksplosionen i beholderen.

 

Færdselsuheld – Kragerupgårdsvej, Tjørnelunde, Høng – Kalundborg

Kl. 15.09 var en lastbil og en personbil stødt sammen på den smalle Kragerupgårdsvej, så politiet rykkede ud til uheldsstedet for at undersøge omstændighederne nærmere.

Det viste sig, at en 62-årig mand fra Høng som fører af en lastbil med en sættevogn var kørt ad Kragerupgårdsvej mod vest gennem en kurve, da han skulle passere en modkørende personbil ført af en 47-årig kvinde fra Dianalund.

Da køretøjernes passage af hinanden skete i en svag kurve på den smalle vej, strejfrede køretøjernes venstre side hinanden med mindre materielle skader til følge.
Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne ved uheldet.

 

Brandundersøgelse – Strandmældevej, Strøby Egede, Køge - Stevns

Kl. 15.20 var brandvæsnet rykket ud til ildebrand i en garage på en privat adresse, efter at en nabo til brandstedet havde slået alarm.
Brandvæsnet foretog slukning af branden, der dog udviklede en del røg, som drev i østlig retning, så politiet måtte vejlede tilskuere om at flytte sig uden for røgfanen.

Branden var slukket kl. ca. 16.20, og politiet kunne konstatere, at der var store brandskader i en lukket garage på stedet. Ingen personer var kommet til skade som følge af branden.

Politiets brandefterforskere skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at klarlægge brandårsagen ud fra en tese om, at en pumpe med tilhørende elektriske installationer måske kan have været årsagen.

 

Bekymring for eventuelt nødstedte – Roskilde / Greve

Kl. 15.36 fik politiet for anden gang i løbet af onsdagen en melding om et mistænkeligt forhold eller måske snarere en bekymring for, om nogen kunne være i nød.

På en gangbro ved Himmelsøen, Darupvej, Roskilde, var en cykel fundet efterladt, så det lokale redningsberedskab undersøgte søen med dykkere for at få afklaret, om nogen var i nød eller måske druknet. Heldigvis blev ingen nødstedte personer fundet, hvorfor redningsberedskabet kort før kl. 16.00, at indsatsen blev afsluttet.

Tidligere onsdag havde en borger ved en badebro ud for enden af Hartmannsvej, Karlslunde (Greve kommune) kl. ca. 08.15 observeret et par efterladte sko og en håndklæde. Ingen personer kunne ses hverken i nærheden eller i vandet.
Da politiet senere på formiddagen kørte forbi stedet, var sko og håndklæde fjernet, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Politiet vil i anledning af disse to anmeldelser gerne opfordre til at huske sine ting på stranden eller efterlade dem på en måde, så ingen kan forledes til at tro, at nogen er i nød. Også andre steder i politikredsen har anmeldere tidligere fundet glemte eller efterladte effekter ved stranden, hvilket har givet anledning til udrykning for at undersøge tingene nærmere, fordi omstændighederne ved de efterladte effekter har gjort andre bekymrede.

 

Grundlovsforhør – Butikstyveri – Stationscentret, Roskilde

Kl. 18.46 anmeldte personalet i supermarkedet Føtex, at en udenlandsk mand var tilbageholdt som mistænkt for at have begået et større tyveri.

Politiet fik kontakt til en udenlandsk mand, der ikke ønskede at medvirke til oplysninger om sin identitet. Manden blev derfor anholdt dels med henblik på fastlæggelse af hans identitet, dels med henblik på sigtelse og afhøring i sagen om butikstyveri af i alt 17 blækpatroner og to ure til en samlet værdi af 6.700 kr.
Varerne havde han ikke betalt for og anbragt dem i en særlig indrettet pose, så han kunne gå gennem kasseområdet, uden at varealarmerne blev aktiveret.

Den anholdte blev bragt til politistationen, hvor politiet trods forskellige muligheder ikke lykkedes med at identificere ham, så den anholdte måtte overnatte i et arresthus.

Ved afhøring torsdag formiddag oplyste han dog nogle identitetsoplysninger, der tydede på, at han kunne være en 33-årig mand fra Litauen.
Anklagemyndigheden vil torsdag kl. 13.00 fremstille ham i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling i henhold til hjemrejselovens bestemmelser, så han kan forblive i politiets varetægt, indtil en eventuel dom med påstand om udvisning måtte være afsagt.

 

Spirituskørsel (vanvidskørsel) - bil beslaglagt – Herfølge – Køge

Kl. 20.36 fik politiet en anmeldelse fra opmærksomme borgere om, at de havde bemærket en mandlig bilist, som havde besvær med at parkere bilen på en parkeringsplads i et boligområde i Herfølge, hvor han var kørt lidt ind i en busk i forbindelse med parkeringsmanøvren.
Ved henvendelsen til bilisten kunne den mandlige fører af bilen mistænkes for at være kraftigt påvirket af spiritus under kørslen, så politiet blev alarmeret.

Politiet fik på stedet kontakt til en 60-årig mand fra Herfølge, som var så påvirket af spiritus, at udslaget på alkometeret indikerede en alkoholpåvirkning over to promille.

Den 60-årige blev sigtet for spiritus og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Politiet gjorde i samme forbindelse den 60-årige bekendt med, at hans personbil blev beslaglagt med henblik på konfiskation efter reglerne om vanvidskørsel ud fra formodningen om en promille over to i den udtagne blodprøve. Endvidere blev den 60-åriges førerret straks inddraget, så han ikke længere må være fører af et køretøj, der kræver et kørekort.
Den 60-årige vil således høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger, og han vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

 

Brandundersøgelse – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 02.10 rykkede brandvæsnet ud til en ildebrand i et skateranlæg, efter at en forbikørende bilist havde opdaget flammer på stedet.
Ved brandvæsnets ankomst var der høje flammer på stedet, men fik dog hurtigt slukket branden. Ingen personer var kommet til skade.
Politiet skal nu undersøge skateranlægget nærmere i et forsøg på at fastlægge brandårsagen, som der umiddelbart ikke var nogen naturlig forklaring på.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området før anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

OPFØLGNING

 

Baggrund for aktion i Ringsted onsdag morgen

Midt- og Vestsjællands Politi kan i anledning af onsdagens aktion på en bestemt adresse i Ringsted by yderligere oplyse, at baggrunden for aktionen var en efterforskning rettet mod organiseret berigelseskriminalitet.

Efterforskningen er gennem den senere tid foregået i samarbejde med andre politikredse på Sjælland, der i fællesskab har efterforsket organiseret berigelseskriminalitet i forbindelse med indbrud i varebiler.

Ved ransagningsaktionen i Ringsted fandt politiet bl.a. håndværktøj, hvoraf en del var forsynet med særlige kendetegn og mærkninger, så politiet formoder, at håndværktøjet kan være tyvekoster fra indbrud i varebiler tilhørende både firmaer og private.

- Midt- og Vestsjællands Politi har i løbet af 2022 haft perioder med uforholdsmæssigt mange indbrud i varebiler i Ringsted og andre nærliggende byer. Ved en koordineret og særlig efterforskning fik politiet så grundlag for at mistænke personer på en bestemt adresse i Ringsted for disse tyverier, udtaler vicepolitiinspektør Jacob Olsen hos Midt- og Vestsjællands Politi, og fortsætter:

- Politiet vil fortsat have fokus på denne form for berigelseskriminalitet og i den anledning inddrage de efterforskningsmæssige oplysninger fra både onsdagens aktion og information fra andre politikredse, slutter Jacob Olsen.

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi